pondelok 5. marca 2012

Dermacol: báza pod make-up


Na dnešný deň som si pre vás pripravila recenziu. Ide o moju premiéru čo sa tohto týka tak jemne na mňa :D Nejak pred Vianocami som si kúpila túto bázu od Dermacolu. Narozdiel od iných báz tejto značky nie je gélová ale skoro až zamatového zloženia a to mi vyhovovalo. Používala som ju pod make-up každý deň kedže mám zmiešanú pokožku, počas dňa som sa hlavne v T-zóne leskla. Keď som používala bázu bola som prekvapená, leskla som sa po zdĺhavom dni naozaj minimálne a make-up pekne držal. Vytvoril na pleti dokonalú vrstvu ktorá zjednotila povrch pleti a mimické vrásky a pokožka bola veľmi jemná. Make-up sa naň nanášal skvelo. Presne toto som potrebovala keďže väčšinou odchádzam z domu skoro ráno a prichádzam niekedy až neskoro večer.
 Ale po cca mesiaci a viac sa mi na pleti začali tvoriť boľavé hrbolčeky, vyrážky a celkovo sa mi strašne zhoršila pleť. Nech som menila odličovacie mlieka, nejedla veci ktoré môžu pleti škodiť, nič nepomáhalo. Utekala som teda dermatologičke pretože takúto zlú pokožku som nemala ani nepamätám. Najprv som nevedela v čom môže byť problém. Mala som stresy, zdravotné ťažkosti, ale nikdy som z tohto nemala takýto výsledok... Po pátraní a rozprávaní sa mi kožná vysvetlila, že báza pôsobí na pleť ako fólia, ktorá jej nedáva dýchať, vytvorí na nej síce dokonalý povrch ale tým aj ucpáva póry. Potom som si trieskala hlavu, že ma to vlastne nenapadlo. 
Každopádne je táto báza skvelá, svoj účel plní a nesklamala ma v tomto. Ale odporúčam nepoužívať ako ja každý deň. Na nejakú príležitosť ako ples, oslava, párty určite áno, to plánujem aj ja ale inak ju pekne schovám do kútiku niekde. Teraz si dávam dokopy pleť a dúfam, že čoskoro bude taká ako predtým heh. Ak máte nejaké otázky na mňa kľudne sa pýtajte :)

8 komentárov:

  1. Ja mám presne túto bázu tiež, v podstate ju používam úplne minimálne, možno keď idem niekde sa baviť ( čo je fakt minimum) alebo keď niekde idem naozaj na celý deň a potrebujem aby mi make up vydržal. Inak som používala bázu od Loreal a s tou som bola viac spokojná, keďže mám problematickú pleť, teda nie úplne, ale mám, snažím sa skôr ju liečiť a pomáhať jej než používať rôzne veci na líčenie. niekedy už ani keď idem do školy si nedávam make up, iba krém.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja mam este k tomu zmiesanu ze na bokoch mam pokozku uplne suchu tak musim kombinovat kremy.. to je naprd s takou pokozkou a este ked je aj problematicka k tomu

      Odstrániť
  2. oo tak aspon na tie party a oslavy a tak by sa mi to zišlo..díky za tip, asi si to pokukám niekde ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. predavaju to v DM drogeriach a v Dermacole, mozno ze aj este niekde inde to uz neviem :)

      Odstrániť
  3. já bych řekla, že asi báze v kombinaci s makeupem už byla asi uplně moc nebo tak, ale zase na nějakou akci se určitě hodí, takže nic takového neodsuzuju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mám stejný problém s pokožkou a dokonce jí také používám. moje pleť není dokonalá proto se jí také snažím dost zakrývat make-upem nebo korektorem, ale v poslední době se mi dost zhoršila. je to logický, ale také docela zapeklitý kruh, protože pokud mám nedokonalosti, tak se je snažím zakrývat a pleť tím dusím, takže asi nikdy nedocílím perfektní pleti. a to používám i kvalitní pečující kosmetiku, je to pech :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja ked si kupim nieco na tento problem pomoze mi to skoro hned, vidim ze sa to lepsi ale po kratkom case si nato moja plet zvykne a je zase taka aka bola predtym....niekedy mam z toho nervy :D

      Odstrániť